Treceți la conținutul principal

Introducere

Multi tãrani din Moldova cresc iepuri de casã, dar deseori se simte lipsa informatiei la acest subiect, si astfel, apar multe întrebãri despre aceastã activitate si modalitatea de crestere a iepurilor mai sãnãtosi. În aceastã brosurã, vom da rãspuns la unele întrebãri mai frecvent adresate referitor la cresterea iepurilor.
Si anume:
· Care sînt avantajele si problemele principale în cresterea iepurilor?
· Care sînt încãperile cele mai potrivite pentru iepuri?
· Cu ce plante se poate de hrãnit iepurii si care dintre ele sînt contraindicate pentru ei?
· Cum de protejat iepurii de casã de boli infectioase?
· Care este metoda?

Postări populare de pe acest blog

Contact

Nume : Email : Subiect : Mesaj : Cod de siguranta(case-sensitive):

Principiile esentiale în cresterea iepurilor

Ca specie, iepurele se înmulteste foarte repede si des si în natura are o perioada de înmultire de aproape o luna. Astfel, o femela nu va avea o viata lunga pentru ca fatarea este obositoare pentru organismul sau. La fiecare fatare are de la 4 la 12 iepurasi. Masculul ajunge la maturitatea sexuala la vârsta de 5-6 luni. Femela poate fi fecundata la aceeasi vîrsta. Femela poate fi fecundata iarasi la un interval de 24 ore dupa fatare, daca mascul este lasat cu ea în casuta. Aceasta nu este prea bine pentru femela, deoarece e posibil ca ea va avea probleme la viitoarea fatare. Problemele pot fi urmatoarele: · Femela nu va pregati cuibul pentru iepurasii noi nascuti si ei vor muri din cauza frigului. · Femela nu va avea lapte sau va refuza sa alapteze puii. Ei pot fi hraniti cu biberonul, dar veti pierde mult timp si majoritatea iepurasilor vor muri. · Daca femela nu este suficient de sanatoasa, se va îmbolnavi din cauza stresului alimentar. Ce puteti face pentru o înmultire mai ef

Meniu

Introducere Avantajele cresterii iepurilor Întretine ea iepurilor H ana Plantele cu efect pozitiv Plantele cu efect negativ Bolile Maladii infectioase Maladii ne-infectioase Îngrijirea iepurilor bolnavi Principiile esentiale în cresterea iepurilor Ce puteti face pentru o înmultire mai eficientã?