Treceți la conținutul principal

Avantajele cresterii iepurilor

Care sînt avantajele cresterii iepurilor?
· Carnea de iepure este gustoasã, dieticã si are putinã grãsime.
· Blana poate fi folosita ca subprodus.
· Alimentatia iepurilor nu este costisitoare - pot fi hrãniti cu iarba care se gãseste pe cîmpuri sau fînete si care poate fi cositã, de exemplu, nu mai des de douã ori pe sãptãmîna.
· Cusca destinatã cresterii iepurilor nu ocupa mult loc.
· Ciclul rapid de înmultire.
· Pe piatã pot fi vînduti atît iepurii vii, cît si carnea sau blana lor ca produse auxiliare.
În cresterea iepurilor mai existã unele momente, la care e necesa de acordat o atentie deosebitã pentru a avea succes în aceastã activitate.
Momentele acestea sînt urmãtoarele:
· Cusca destinata cresterii iepurilor trebuie sa fie curatã si bine construitã.
· Unele plante si legume obisnuite pot cauza aparitia maladiilor si pot provoca chiar moartea animalelor.
· Iepurii sunt sensibili la boli, care se rãspîndesc foarte rapid la întreaga populatie.
· Dacã endogamia (încrucisarea între descendentii acelorasi pãrinti) nu este fãcutã corect, pot rezulta defecte genetice, de exemplu, la oase sau dinti, precum si boli reproductive.

Postări populare de pe acest blog

Contact

Nume : Email : Subiect : Mesaj : Cod de siguranta(case-sensitive):

Principiile esentiale în cresterea iepurilor

Ca specie, iepurele se înmulteste foarte repede si des si în natura are o perioada de înmultire de aproape o luna. Astfel, o femela nu va avea o viata lunga pentru ca fatarea este obositoare pentru organismul sau. La fiecare fatare are de la 4 la 12 iepurasi. Masculul ajunge la maturitatea sexuala la vârsta de 5-6 luni. Femela poate fi fecundata la aceeasi vîrsta. Femela poate fi fecundata iarasi la un interval de 24 ore dupa fatare, daca mascul este lasat cu ea în casuta. Aceasta nu este prea bine pentru femela, deoarece e posibil ca ea va avea probleme la viitoarea fatare. Problemele pot fi urmatoarele: · Femela nu va pregati cuibul pentru iepurasii noi nascuti si ei vor muri din cauza frigului. · Femela nu va avea lapte sau va refuza sa alapteze puii. Ei pot fi hraniti cu biberonul, dar veti pierde mult timp si majoritatea iepurasilor vor muri. · Daca femela nu este suficient de sanatoasa, se va îmbolnavi din cauza stresului alimentar. Ce puteti face pentru o înmultire mai ef

Meniu

Introducere Avantajele cresterii iepurilor Întretine ea iepurilor H ana Plantele cu efect pozitiv Plantele cu efect negativ Bolile Maladii infectioase Maladii ne-infectioase Îngrijirea iepurilor bolnavi Principiile esentiale în cresterea iepurilor Ce puteti face pentru o înmultire mai eficientã?